Tvarohový mls

Dnešní recept patří k moučníkovým jednohubkám, neboť každý kus je tzv. akorát do pusy :-D . Než přejdu k přísadám a postupu, nesmím vás zapomenout upozornit, že pro nejlepší chuť se zákusek nechává 2-3 dny uležet.

Potřebujete:

1/2 kg polohrubé mouky           3 žloutky

1 vanilkový cukr                       2 dcl mléka (3/4 hrnku)

1 droždí                                  1 hera

!!! 100 g másla, rum + cukr => nepatří do těsta !!!

—————————————

1.

Postup není nijak složitý -> vše smíchejte dohromady. I když je jednou z přísad droždí, nic se nenechává kynout!!

veškeré přísady pospolu v jedné míse
veškeré přísady pospolu v jedné míse

vypracované suroviny v těsto

vypracované suroviny v těsto

2.

Než se přistoupí ke zpracování těsta, je potřeba rozdělat tvaroh…

tvaroh, vanilkový cukr (k dochucení obyč. cukr), vajíčko, rozinky)
tvaroh, vanilkový cukr (k dochucení obyč. cukr), vajíčko, rozinky)

rozdělaný tvaroh
rozdělaný tvaroh

3.

Vypracované těsto rozválíte a vykrajujete kolečka pomocí skleničky. Na kolečka pak dáte tvaroh a konce spojíte…

zálěží jen na vás, jakou velikost koleček zvolíte ;-)
záleží jen na vás, jakou velikost koleček zvolíte ;-)

zabalené kolečko s tvarohem
zabalené kolečko s tvarohem

4.

Tvarohové mlsy se vyskládají na plech, nejlépe na pečicí papír a dají se péct (160°C).

z jedné dávky uděláte min. 2 plechy
z jedné dávky uděláte min. 2 plechy

5.

Když je upečeno :-)

upečené mlsy získají zlatavou barvu a pokud se vám rozevřou nezoufejte, konečný efekt bude na jedničku ;-)
upečené mlsy získají zlatavou barvu, a pokud se vám rozevřou, nezoufejte, konečný efekt bude na jedničku ;-)

6.

Po upečení vršky namáčíme v rozpuštěném másle (výše zmíněných 100 g) smíchaným s rumem dle chuti a obalujeme v cukru. Naskládáme do dózy a na 2-3 dny necháme uležet v lednici.

Hotovo, Tvarohový mls v celé své kráse :-) :

vysledek

Tyto minizákusky jsou opravdu vynikající a vězte, že budete mít tendenci je ochutnávat neustále dokola. I u nás v rodině dalo zabrat ohlídat, aby moučník v lednici vydržel netknutý min. dva dny a neustále na ně někdo chodil :-D . Přesto většina kousků takovéto nájezdy vydržela a jejich chuť pak byla exkluzivnější :-) .

NECHTE SI CHUTNAT ;-)