Řezy s jablky

Protože jablek má na podzim téměř každý plný sklep, rozhodla jsem se, že vám nabídnu recept na skvělý moučník, kterému se u nás říká Šídovic buchta, neboť právě od jmenovaných jsme recept před mnoha lety získali :-) .

Pro upečení těch správných řezů si připravte:

5 žloutků                                          prášek do pečiva & vanilkový cukr

250 g cukru                                      1 lžíce kakaa

250 g tuku                                        z 5 bílků sníh

250 g polohrubé mouky                      5 jablek nakrájených na kostičky

k přípravě polevy budete potřebovat:

80 g moučkového cukru

80 g másla

1 lžíce mléka, 1 vrchovatá lžíce solamylu

——————————————-

1.

žloutky utřeme s cukrem a změklým máslem
žloutky utřeme s cukrem a změklým máslem

2.

druha_faze
do utřené hmoty přidáme ostatní sypké suroviny (= mouku, prášek do peč., van. cukr, kakao)

3.

zvolna vmícháme ušlehaný sníh z 5 bílků a na závěr nezapomeneme přimíchat na kostičky nakrájená jablka
zvolna vmícháme ušlehaný sníh z 5 bílků a na závěr nezapomeneme přimíchat na kostičky nakrájená jablka

4.

těsto rovnoměrně rozetřeme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě (obvykle 160°C)
těsto rovnoměrně rozetřeme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě (obvykle při 160°C)

FINÁLE

Po upečení se nechá koláč zchladnout, aby se později přelil polevou, kterou si mezitím v klidu stihnete udělat :-)

upečené řezy s jablky bez polevy
upečené Řezy s jablky bez polevy

poleva

veškeré suroviny si připravíme do kastrůlku a rozehřejeme na plotně
veškeré suroviny si připravíme do kastrůlku a rozpustíme

Pokud jste postupovali správně, měl by být výsledek následovný :-)

rezy_s_jablky

Stejně jako většina jablkových zákusků, i tento je díky své základní surovině vláčný a velmi chutný. Kakaová chuť není dominantní, je v dokonalém souladu se vším ostatním, především pak s již zmíněnými jablky ;-) .

DOBROU CHUŤ :)

rezy_s_jablky_2