Pizza rohlíčky

Poprvé jsem je připravovala v sobotu 25. 7. 2009 na oslavu dědových narozenin a všem moc chutnaly, což byla ta největší pochvala :-) . Konečně jsem se dokopala k tomu (po neuvěřitelném roce a půl), abych přidala slibovaný recept. Tady je… :-)

Připravte si:

600 g hladké mouky                                                                 “náplň”:

300 ml mléka                                                                            100 ml kečupu (smícháme s pizza kořením)

50 g droždí, 1 lžička cukru                                                         150 g sýr - plátky

150 ml oleje                                                                              100 g šunky

0,5 lžíce Maggi harmonie chuti (já používám Podravku vegetu)       100 g slaniny

1 lžička oregana                                                                        100 g sýr eidam

——————————————————————-

Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme cukr, promícháme a necháme vzejít kvásek (15 min).

takhle to dopadne, když zapomenete na čas :D
takhle to dopadne, když zapomenete na čas :D (omlouvám se za neostrost)

Kvásek potom přidáme k mouce spolu s olejem, vegetou a oreganem.

před přidáním kvásku
před přidáním kvásku

po zalití kváskem
po zalití kváskem

Ze směsi vypracujeme těsto a necháme ho asi 20 minut kynout.

vzhled správně vykynutého těsta
vzhled správně vykynutého těsta

Vykynuté těsto rozdělíme na pět stejných částí (můžete i na víc, záleží jen na vás, jak velké jednotlivé rohlíčky chcete) a každou na pomoučněné desce rozválíme do tvaru kruhu. Placku potřeme kečupem smíchaným s pizza kořením a rádýlkem rozdělíme na osm trojúhelníků. Na každý pak pokládáme sýr, slaninu a šunku.

připraveno k zarolování
připraveno k zarolování

Trojúhelníky poté stáčíme od širšího okraje k užšímu.

pizza rohlíčky připraveny na plech
pizza rohlíčky připraveny na plech

Naplněné rohlíčky uložíme na plech (nejlépe vyložený pečicím papírem), potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nastrouhaným eidamem a dáme péct do vyhřáté trouby (160°C).

první várka před upečením (celkem vyšly na čtyři plné plechy)
před vložením do trouby

KDYŽ JE HOTOVO…

Pizza rohlíčky jsou zaručeným úspěchem. Zatím jsem se nesetkala s nikým, komu by nechutnali :-) . Důkazem je pro mě fakt, že si každý, kdo je ochutnal, řekl o recept. Neváhejte proto a určitě se do jejich přípravy pusťte, neprohloupíte ;-) . Nechte si chutnat a tady už jsou dvě fotky pizza rohlíčků ve finální podobě…

po upečení (jak je vidno) :-)

z jiného úhlu :-)