Pohár s opilými třešněmi

Dneska bych vám ráda představila recept, ve kterém má velký podíl alkohol, proto jej rozhodně nepodávejte dětem. Pokud si chcete tuto pochoutku užít v určitý den, musíte s přípravou začít o dva dny dříve…

Pohár s opilými třešněmi

200 g téměř přezrálých třešní (ale postačí i klasika ;-) )

200 ml whisky (můžeme nahradit rumem)

500 ml mléka

1 vanilkový cukr

1 vanilkový pudink

šlehačka a káva na ozdobení

—————————————-

Třešně očistíme a na několika místech propíchneme. Poté je napěchujeme do sklenice a zalijeme alkoholem. Sklenici uzavřeme a necháme ji min. 2 dny stát při pokojové teplotě.

naložené třešně před uzavřením

naložené třešně před uzavřením

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink podle návodu na sáčku.

vanilkový pudink na plameni

vanilkový pudink na plameni

Opilé třešně slijeme (pozor, slitý alkohol bude ještě potřeba!!!), rozdělíme je do pohárů, zalijeme teplým pudinkem a necháme vychladnout.

je jedno, jaké sklenice použijete ;) (omlouvám se za neostrost obrázku)

je jedno, jaké sklenice použijete ;) (omlouvám se za neostrost obrázku)

Na pudink pak nalijeme trochu slitého alkoholu a poháry těsně před podáváním ozdobíme lžící šlehačky, třešní a posypeme rozpustnou kávou.

A tady už je finální podoba :)

finální verze

ot-009

Pokud nechcete, aby měl pohár silné alkoholické aroma, nenechte třešně odležet po celé dva dny - ovoce do sebe alkohol vtáhne velmi silně, takže ztratí svou nasládlost a zhořkne. V kombinaci s uvařeným pudinkem, který je díky cukru sladký, se vám na jazyku budou snoubit dvě protichůdné chutě ;-) . A ještě malá poznámka k zdobení - rozpustné kávy nedávejte příliš. Spolu se šlehačkou nejde příliš dohromady a já osobně příště kávu zcela vynechám. Ale záleží na každém z vás, vždyť chutě máme odlišné :-) .

DOBROU CHUŤ