Jablková bábovka

Díky jablkům je tato bábovka vláčná, tedy žádná suchota. K její přípravě si nachystejte:

300 g jablek

300 g polohrubé mouky

250 g moučkového cukru

80 g másla (hera apod.)

3 vejce

kypřící prášek, vanilkový cukr, hrst nasekaných ořechů a pochopitelně také tuk a strouhanku na vymazání formy

váha a receptář nesmí chybět :)

váha a receptář nesmí chybět :)

všechny základní suroviny připraveny (jablka nejsou vidět)

všechny základní suroviny připraveny (jablka nejsou vidět)

kdo nekupuje moučkový cukr, může si jej vyrobit z krystalu pomocí mixéru ;)

kdo nekupuje moučkový cukr, může si jej vyrobit z krystalu pomocí mixéru ;)

a tady už je výsledek - cukr moučka (omlouvám se za neostrost)

a tady už je výsledek - cukr moučka (omlouvám se za neostrost)

A nyní už k samotnému dělání tohoto moučníku :-)

(vždy je nejdříve fotografie a pod ní jako titulek postup)

1.

změklý tuk utřeme s oběma druhy cukru do pěny
změklý tuk utřeme s oběma druhy cukru do pěny

2.

mezitím si vymažeme formu na bábovku ...
mezitím si vymažeme formu na bábovku …

... a připravíme jablka - oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle
… a připravíme jablka - oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle

3.

zpět ke tření :) -> do pěny přidáme mouku s práškem do pečiva, celá vejce...
zpět ke tření :) -> do pěny přidáme mouku s práškem do pečiva, celá vejce…

... a na závěr jablka s nasekanými ořechy
… a na závěr jablka s nasekanými ořechy

4.

vše dobře a důlkadně promícháme
vše dobře a důkladně promícháme

5.

pečeme ve středně vyhřáte troubě asi 50 minut
pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut

Výsledek

100_4667

100_4671

Na prvním fotu je vidět bábovka ještě v celku, na druhém pak nakrojená. Pokud se vám zdá, že je trošku světlejší, pak je tomu proto, že v ní nejsou ořechy, neboť ty jediné jsem si zapomněla opatřit. Přesto moučník neztratil nic ze své chuti. Dokonce se mi dostalo ocenění od bráchy, že je to snad nejlepší bábovka, co jedl, a uznejte, že to už je setsakra pochvala, když vyjde z úst sourozencových Zeleňák. Co říci víc? No přeci jen…

DOBROU CHUŤ