Farská bábovka

Už dlouho jsem vám nepředstavila žádný recept na moučník k odpolední (nebo jakékoliv jiné) kávě. Dnes dám prostor Farské bábovce, u níž se těsto dělí na tři díly. Nemusíte se bát náročnosti - i přes dělení není bábovka pracná a budete ji mít hned hotovou ;-) .

Připravte si:

250 g cukru                                    5 žloutků

250 g polohrubé mouky                   1 vanilkový cukr & 1/2 prášku do pečiva

100 g oleje                                     citronová kůra

100 g vlažné vody                            z 5 bílků sníh

ořechy, kakao, šťáva z jednoho citronu

———————————————————–

Ze všech surovin vymícháme těsto, sníh z bílků opatrně vmícháme až na samý závěr.

farska
těsto před přidáním sněhu

Těsto rozdělíme na 3 díly a přidáme:

I. - ořechy

II. - kakao

III. - šťávu z jednoho citronu

rozdělené těsto s přísadami před vmícháním
rozdělené těsto s přísadami před vmícháním

Střídavě nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy (doporučuji nejdříve nalít směs citronovou, pak kakaovou a na závěr ořechovou :-) ) a pečeme (standardně na 160°C).

před upečením
před upečením

těsta je opravdu hodně, aby mi neuteklo z formy, odlévám od každé směsi kus do mini bábovek :-)

těsta je opravdu hodně, aby mi neuteklo z formy, odlévám od každé směsi kus do mini bábovek :-)

VÝSLEDEK

farska

farska_mini

Tak jak se líbí? Mně osobně nejvíce chutná část citronová a ořechová, ale ani kakaová není k zahození. Je naprosto fantastické, jak se všechny tři chutě navzájem propojí :-) .

NECHTE SI CHUTNAT ;-)

farska